Na hd-dvd nu ook Blu-ray gekraakt

Heet van de naald of een must-know? Hier wordt je broodnodige wetenschap over alles rond multimedia, video en geluid netjes voor je verzameld!

Na hd-dvd nu ook Blu-ray gekraakt

Postby admin » Sun Jan 21, 2007 6:27 pm

Enkele dagen geleden bleek de beveiliging van hd-dvd-films omzeild te zijn door een anonieme hacker met als bijnaam Muslix64. Nu lijkt het erop dat de beveiliging van blu-ray-schijfjes hetzelfde lot is ondergaan, door dezelfde persoon.

Afgelopen donderdag werd op het Doom9-forum een topic geopend in een poging de aacs-beveiliging van blu-ray-discs te doorgronden en zo mogelijk te omzeilen. De film waar misbruik van is gemaakt is de blu-ray-versie van Lord of War en heeft een grootte van ruim 21,7GB op de originele schijf. Ondanks dat zowel hd-dvd als blu-ray gebruikmaken van aacs om te voorkomen dat films gekopieerd worden, lijkt het erop dat blu-ray-schijfjes moeilijker te kraken zijn. Een van de mogelijke redenen hiervoor is dat er maar één correcte sleutel is om het decoderen van data van het blauwe formaat te kunnen verwezenlijken, tegenover acht, elf of zelfs zestig sleutels bij hd-dvd. Daarbovenop komt het feit dat deze sleutel ook beter versleuteld blijkt te zijn dan wat bij de hd-dvd-sleutels het geval was.

lees het artikel op
http://tweakers.net/nieuws/46009/Beveiliging-blu-ray-delft-ook-het-onderspit.html

Door Marco Hordijk - zondag 21 januari 2007 11:37 - Bron: Doom9
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 60
Joined: Mon Oct 16, 2006 12:07 am

Return to News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron